Przepisy na kiełki

Kiełki słonecznika – przepis ze słoika

Co można zrobić aby kiełki słonecznika pokazały swoją moc – sałatka z kiełkami Sałatka z mozarellą i kiełki słonecznika – pyszna i zdrowa przekąska dla każdego. Składniki: kiełki słonecznika pomidorki koktajlowe ser mozarella w małych kulkach ziarna słonecznika olej słonecznikowy sól, kilka kropel soku z cytryny Sposób przygotowania: Na suchej patelni upraż ziarna słonecznika. Następnie w misce przygotuj sos z oleju, cytryny i soli. Do miski włóż przekrojone pomidorki, mozarellę, kiełki i posyp ziarnami, całość wymieszaj. Smacznego! Taka sałatka to samo zdrowie. Co do kiełkowania, nasiona słonecznika są bardzo dobre…

Czytaj więcej
Kiełki Przepisy na kiełki

Kiedy posiać rzeżuchę na Wielkanoc?

Kiedy posiać rzeżuchę na Wielkanoc - oby jak najszybciej!

Kiedy posiać rzeżuchę na Wielkanoc? Czy wystarczy w Niedzielę Palmową? Ach, nie będę Was trzymać w niepewności, co do tego, kiedy posiać rzeżuchę na Wielkanoc. Rzeżucha jest szybka, wystarczy jej 5-6 dni, aby stworzyła piękny zielony dywanik. Oto, jak pięknie może wyglądać na Waszym stole: A teraz garść informacji o uprawie rzeżuchy i piękna galeria zdjęć – zapraszamy!

Czytaj więcej
Kiełki

Rzeżucha bez waty

Rzeżucha bez waty – po co, dlaczego i jak ją wyhodować Rzeżucha to obowiązkowy element na stole Wielkanocnym. Uroczy zielony dywanik jest wiosennym i zdrowym akcentem wśród kiełbas, szynek i jajek. Jak ją zrobić na wacie, wacikach, ligninie czy też papierowym ręczniku – to wiemy. Ale rzeżucha bez waty ma pewne wybitne zalety, dla których właśnie warto spróbować ją wyhodować.

Czytaj więcej
Przepisy na kiełki

Przepis na kiełki fasoli Adzuki

Przepis na fasoli Adzuki

Pyszna sałatka z kiełkami, czyli przepis na kiełki fasoli Adzuki Przepis na kiełki fasoli Adzuki jest dobry na lunch, bo ta sałatka jest bardzo sycąca i pełna wartości ożywczych. Każdy, kto potrzebuje zastrzyku energii, a nie pustych węglowodanów, może z tego skorzystać. Kiełki fasoli Adzuki nadają się do dań na ciepło i zimno, można je jeść na surowo i po obróbce termicznej.

Czytaj więcej
0
    0
    Koszyk
    Koszyk jest pustyPowrót do sklepu