Masło ziołowe gotowe, rozsmarowane na pieczywie
Przepisy na kiełki

Masło ziołowe z własnych ziół

Przepis na masło ziołowe

Jak je zrobić od samego początku?

Co robimy po kolei, aby uzyskać oryginalne masło ziołowe – od początku.

  1. Posiej Podwójne zioła lub Zioła BIO – dostępne w naszym sklepie;

    Podwójne zioła w doniczce z konewką i narzędziami
    Podwójne zioła w doniczce z konewką i narzędziami
  2. Dbaj o nie, zraszaj, przerwij, podlewaj;
  3. Przeprowadzaj pachnące zbiory tak, żeby rośliny mogły wytwarzać nowe listki (uszczykuj wierzchołki mocnych pędów, słabe rośliny usuwaj);
  4. Posiekaj drobno zioła, wymieszaj widelcem z solą i miękkim masłem;
    Składniki do masła ziołowego
    Składniki do masła ziołowego

    Masło ziołowe podczas przygotowywania
    Podczas przygotowywania
  5. Rozsmaruj na chlebie i mmm…
    Masło ziołowe gotowe, rozsmarowane na pieczywie
    Masło ziołowe gotowe, rozsmarowane na pieczywie

    Takie pyszne masło będzie znakomicie smakować zjedzone w promieniach słońca w ogrodzie, a może zabierzecie je na piknik? Można użyć czosnku, a jak ktoś nie przepada, to drobniutko posiekanej cebuli. Jeśli komuś nie odpowiada nierówna struktura masła ziołowego, można je zblendować, a wówczas powstanie jasnozielony kolor, komponujący się wspaniale z rzodkiewką. Zapraszamy do eksperymentów z ziołami przyprawowymi, są zdrowe i smaczne.

Podobne

0
    0
    Koszyk
    Koszyk jest pustyPowrót do sklepu