Nasiona ziół i przypraw

Nasiona ziół z polskich i holenderskich hodowli, tylko profesjonalny materiał siewny! Uprawiaj zioła zdrowe, organiczne, ekologiczne i pachnące – od ziarenka. Masz wtedy pełną kontrolę nad ziołami dodawanymi w kuchni do Twoich potraw. Idealne połączenie ogrodnictwa, kuchni i zdrowia.

Ile razy chciałeś ugotować coś nietypowego, może egzotycznego, a dostępne przyprawy to tylko pietruszka i koperek? Wysiewając własne nasiona ziół możesz uzyskać np. trawę cytrynową, czosnek niedźwiedzi czy anyżek, i używać ich do woli przez całe lato.

Zioła jako kuchenne przyprawy, czyli różne rodzaje bazylii, tymianek, rozmaryn i inne, to jedna strona medalu. Niektóre zioła uprawiamy dla smaku w napojach, na przykład stewia, melisa czy szałwia. Jeszcze inne są typowo lecznicze, jak na przykład malwa, ogórecznik, hyzop czy rumianek.

Większość z nich roztacza cudowne aromaty w ciągu dnia, albo wieczorem, kiedy odpoczywamy na zewnątrz. Mądrym pomysłem jest wysiać zioła wokół miejsc grillowych, nawet nie tylko po to, aby przyprawy były w zasięgu ręki, ale żeby… odstraszały komary wieczorami! Wiele ziół, jak bazylia, kocimiętka czy szałwia, to znani odstraszacze insektów, kretów czy kotów. A już pożytków dla owadów zapylających nie sposób przecenić. Majeranek, lawenda, ruta, arcydzięgiel – pszczoły i

Wyświetlanie 1–16 z 40 wyników

0