Przepis na masło ziołowe
Jak je zrobić od samego początku?
Co robimy po kolei, aby uzyskać oryginalne masło ziołowe – od początku.
- Posiej Podwójne zioła lub Zioła BIO – dostępne w naszym sklepie;
- Dbaj o nie, zraszaj, przerwij, podlewaj;
- Przeprowadzaj pachnące zbiory tak, żeby rośliny mogły wytwarzać nowe listki (uszczykuj wierzchołki mocnych pędów, słabe rośliny usuwaj);
- Posiekaj drobno zioła, wymieszaj widelcem z solą i miękkim masłem;
- Rozsmaruj na chlebie i mmm…
Takie pyszne masło będzie znakomicie smakować zjedzone w promieniach słońca w ogrodzie, a może zabierzecie je na piknik? Można użyć czosnku, a jak ktoś nie przepada, to drobniutko posiekanej cebuli. Jeśli komuś nie odpowiada nierówna struktura masła ziołowego, można je zblendować, a wówczas powstanie jasnozielony kolor, komponujący się wspaniale z rzodkiewką. Zapraszamy do eksperymentów z ziołami przyprawowymi, są zdrowe i smaczne.